Reuze trampoline in de tuin

trampoline-springen

We hadden vroeger altijd een reuze trampoline in de tuin staan. Ik vond hem toentertijd in ieder geval echt reuze, achteraf gezien valt het nog wel mee. Maar als klein kind was het fantastisch om op zo’n grote trampoline te staan, laat staan springen. Mijn twee zusjes waren allebei iets ouder al dus ze konden er ook beter mee om gaan. Ik kan mij nog precies het gevoel herinneren van vroeger toen ik nog niet op de trampoline mocht, dat was echt verschrikkelijk. Een jaar later mocht ik wel, maar om een jaar te wachten en mijn zussen te zien springen vond ik altijd erg stom. Ik snap dat ik inderdaad gewoon nog te klein was, maar toen dacht ik daar anders over. We gingen ook een keer naar een pretpark waar je dan bij bepaalde attracties moest voldoen aan een lengte. Ik was meestal ook te klein, dus ik kan mij nog wel herinneren dat ik toen een keer mijn haar in een grote knot had gedaan en wat lipgloss van mijn zus op deed, zo hoopte ik toch binnen te kunnen komen. Tevergeefs natuurlijk. Als kind denk je zo vaak dat je iets wel even stiekem kan doen, maar nu begrijp ik pas hoe opvallend het is. Ik heb wel wat jaren van mijn jeugd doorgebracht op de trampoline, en ik vind het nog steeds leuk om er op te gaan. Als ik dan af en toe nog eens langs kom bij mijn ouders en het is mooi weer dan spring ik nog wel eens op de trampoline.