Vakantie Stedentrips Pisa

Vakantie Stedentrips Pisa

Als je van Italië houdt en in het bijzonder Toscane, dan moet je gewoon een vakantie stedentrip Pisa gaan boeken. Pisa is een wereldberoemde stad met haar scheve toren. Als je naar Italië gaat dan is het eigenlijk aan te raden om Pisa niet te missen. Maak een mooie foto van de schuine toren en bezoek ook de andere bezienswaardigheden van deze oude en zeer mooie stad. Ook de omgeving van Pisa is erg mooi en biedt volop historie om van te gaan genieten. Je kunt natuurlijk ook een dagje naar het strand gaan als je hier van houdt. Pisa heeft van alles te bieden.

Wat is er mooi in Pisa?

Pisa kent vele bezienswaardigheden. Natuurlijk staat de schuine toren van Pisa op nummer een. Daarnaast kun je echter in het toeristische centrum ook naar het veld der wonderen gaan. Hier staat naast de schuine toren van Pisa ook een vrijstaande klokkentoren van de Dom van de stad Pisa. De Dom is trouwens ook een aanrader om te bezoeken in Pisa. De Dom staat er al sinds de twaalfde eeuw en is van gekleurd zandsteen, aardewerk en ook glas. Er zijn mooie fresco’s en er is ook een geweldige preekstoel.
Bezoek ook het oude stadhuis van Pisa. De raadzaal is er nog steeds en is nu in gebruik als een collegezaal. Het is dus een onderdeel van de universiteit van Pisa.

Toeristen en Pisa

In Pisa wonen ongeveer honderd duizend mensen en met eenzelfde aantal wordt het jaarlijks overspoeld aan toeristen. Het kunnen ook gemakkelijk veel meer toeristen zijn. En natuurlijk komen al deze toeristen voor een van de wonderen van de wereld en willen ze graag de scheve toren van Pisa zien. Als je een kleine twee uurtjes vliegt dan ben je al in Pisa en kun je zelf zien hoe scheef de toren staat, zonder dat hij omvalt.

Als je naar Pisa gaat is het echter goed om ook de rest van de stad te verkennen en natuurlijk om volop te genieten van de meest lekkere pizza’s en pasta’s welke je kunt krijgen in deze geweldige stad. Veel plezier op je stedentrip naar Pisa.