Jouw eigen akoestische Taylor gitaar

koptelefoon

Je bent op zoek naar een akoestische gitaar en dan is de Taylor gitaar de perfecte keuze. Deze gitaren staan bekend als één van de beste steelstring gitaren van de wereld. In 1974 werd Taylor Guitars opgericht door Bob Taylor en Kurt Listug. Deze gitaren onderscheiden zich door hun innovatieve ontwerp en speciale houtsoorten. Dit merk heeft zelfs een Baby Taylor en dit is een wat kleiner ontwerp en is net zo kwalitatief in klank. De Taylor exemplaren zijn op alle vlakken die je kan bedenken tot in de puntjes afgewerkt en alleen om het design kan je deze al aanschaffen. Het is namelijk al een pronkstuk voor in een kamer bij jou thuis en daarnaast creëer je er magische klanken mee.

Hoe ziet de Taylor gitaar eruit?

Deze gitaar is zeer herkenbaar door het unieke design en het exclusief geselecteerde soort hout. De gitaar kan in een lichte of donkere kleur zijn. De bouw is innovatief en dat betekent dat de gitaar voldoet aan verbeteringen waardoor het gebruik optimaal is. De kop, hals en nek hiel zijn aan elkaar vastgemaakt. Als je de Taylor gitaar staand neerzet zie je onderaan een elegante bolling. Dit is niet alleen mooi als design, maar het is ook erg functioneel gericht. De Taylor gitaar is precies het model gitaar zoals je dat als fijn plaatje in je hoofd hebt.

Waar vind je deze akoestische pareltjes?

De Taylor gitaar is niet overal te vinden, maar wel bij bepaalde specialisten. In het midden van een land vind je een gezellig muziekwinkeltje dat Gooise Gitaren heet. Hier worden veel modellen aangeboden en je kan ook voor het bezoek een kijkje nemen op de website. Goed om te weten is dat het aanbod van de website en de winkel kan verschillen waardoor je nog meer exemplaren in de winkel kan aantreffen. Deze winkel weet veel over gitaren en zorgen voor het juiste assortiment. Ook zorgen zij voor een gezellige ervaring tijdens het uitzoeken van de gitaar. Deze ervaring heeft namelijk invloed op de aanschaf en hier wil je natuurlijk een fijne herinnering aan hebben. 

De ontwikkeling van de Taylor gitaar

Taylor is een gitaarmerk in Californië en is opgericht in 1974. Taylor ontwikkelt akoestische gitaren, maar ook semi-hollow elektrische gitaren en hybride modellen. In 2019 werkten er bij Taylor Guitars meer dan 900 mensen. Over de hele wereld worden de Taylor gitaren verkocht en in Amsterdam is een Europees kantoor. De oprichters Bob Taylor en Kurt Listug waren 19 en 21 toen ze elkaar leerden kennen. Bob Taylor maakte al op 17-jarige leeftijd zijn eerste gitaar. Ze kwamen op het idee toen ze samen bij de American Dream in San Diego werkten. In 2019 werd Andy de derde eigenaar en in 2021 kondigden zij aan dat het bedrijf 100 procent van de werknemers zou worden. Dit is mogelijk door de Employee Stock Ownership Plan. De Taylor fabrieken zijn net als de Taylor gitaar ultramodern.