Wat te doen in Duisburg Duitsland wanneer je op vakantie bent

Wat te doen in Duisburg Duitsland

Wat te doen in Duisburg Duitsland is een veelgestelde vraag op het internet. Je wilt namelijk ook weten wat er te doen is in Duisburg als je daar naartoe gaat. Duisburg is een zeer grote stad dat op een uurtje verwijderd zit van de Nederlandse grens. Je bent dus niet ver van huis, maar je hebt wel het gevoel dat je ver van huis bent. Omdat Duisburg een enorm grote stad is, is er op de meeste dagen veel te beleven. Hier vind je meer informatie over wat er te beleven is in Duisburg. 

Wat te doen in Duisburg Duitsland

Curryworst eten bij een snackbar 

Wanneer de meeste Nederlander aan Duits eten denken, dan denken ze aan de bekende en heerlijke curryworst. Als je dus wat wilt gaan doen wanneer je in Duisburg op vakantie bent, dan kan je zeker het centrum een keer in gaan. Daar vind je allerlei verschillende restaurants, maar ook snackbars waar je de heerlijke en bekende curryworst kan eten. Er zijn in Duitsland zelfs ketens waar enkel curryworst verkocht word, maar deze heb je helaas niet in Duisburg. Je zult dan een stukje moeten reizen naar een andere stad.

Ga naar een wedstrijd van Dortmund 

Ben jij een echte voetballiefhebber? Dan is het leuk om een voetbalwedstrijd van de bekende voetbalclub Dortmund te bekijken. Dortmund is namelijk een half uur verwijderd van Duisburg en dagelijks gaan er treinen, bussen en metro’s richting Dortmund. Je kan dus prima met het openbaar vervoer reizen en dat is ook handig als je naar een voetbalwedstrijd gaat. Duitsers staan er namelijk bekend om dat ze veel bier drinken, maar tijdens een voetbalwedstrijden kan dit enorm zijn. Wanneer je een wedstrijd van Dortmund kan bekijken, kan je achterhalen door de website van de voetbalclub te bekijken.