Waarom een gellak lamp het perfecte cadeau is!

Het kan altijd erg moeilijk zijn om een cadeau voor iemand te verzinnen. Je wilt graag iets persoonlijks geven of iets bijzonders wat diegene nog niet bezit. Maar het wordt elk jaar moeilijker om iets te bedenken. Voor iemand die graag met uiterlijke verzorging bezig is, is een gellak lamp het perfecte cadeau! In een mum van tijd kun je met deze lamp en de daarbij horende lakjes prachtige nagels creëren! Wij gaan je vertellen wat gellak precies is, hoe het werkt en hoe je het weer kunt verwijderen.

Wat is gellak?

Voordat we beginnen is het misschien handig om een kleine toelichting over gellak te geven. Het is namelijk niet hetzelfde als standaard nagellak of nagellak met ‘gel effect’. Gel nagellak is een speciaal soort nagellak die je na het aanbrengen onder een UV lamp houdt voor een ongeveer 60-90 seconden. Het UV licht zorgt ervoor dat de componenten in de gellak verharden. De gel nagellak is nu direct droog en hard en heeft geen deukjes of strepen in de lak zitten.

De voordelen van gel nagellak

Gellak is erg populair en brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van gel nagellak is dat het veel langer mooi blijft zitten dan standaard nagellak. Tot zo’n 2 á 3 weken blijft dit zitten. Een ander voordeel van gel nagellak is dat je door middel van deze lak je nagels langer kan laten groeien. Als je last hebt van snel brekende nagels dan herkend je dit probleem wel. Dan zijn je nagels eindelijk een keer lang gegroeid, en dan breken ze af. Super vervelend! Als je een laagje gel nagellak op je nagels hebt zitten zullen je eigen nagels ook sterker zijn en kun je ze dus makkelijker laten groeien.

Gellak verwijderen

Om zo lang mogelijk van gel nagellak te kunnen genieten zonder je eigen nagels te beschadigen, is het van belang dat je deze gel nagellak op de juiste manier verwijderd. Het is namelijk erg verleidelijk om het gel laagje van je nagels af te trekken (omdat het er bijvoorbeeld niet meer mooi uitziet in de derde week). Maar doe dit absoluut niet! Als je dit doet kun je namelijk extreem kleine en dunne laagjes/stukjes van je natuurlijke nagel mee trekken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je nagel er lelijk uit ziet, maar maakt je eigen nagel ook nog eens dunner! Gebruik in plaats daarvan de daarvoor bestemde gellak remover. Dit een speciale remover vloeistof die de gellak afbreekt. Het werkt als volgt: pak voor elke nagel een stukje van een wattenschijfje en een klein stukje aluminium folie. In totaal 10 stuks dus. Doe een beetje van de gellak remover op een wattenschijfje en leg deze op de gel nagel. Vervolgens vouw je de folie om het wattenschijfje heen. Dit doe je bij alle 10 de vingers en laat dit vervolgens minimaal 10 minuten zitten. Na 10 minuten haal je de folie eraf en kun je gemakkelijk de gel van je nagel af duwen zonder je nagel te beschadigen.