Museum Lalique uitgebreidt over kunstenaar Marc Chagall

Museum Lalique is vooral geïnspireerd over de Franse kunstenaar René Lalique, die de “ Da Vinci” genoemd werd onder glaswerken en juwelen. Maar museum Lalique gaat verder dan alleen meneer Lalique zelf. Ze gaan een prachtige tentoonstelling tonen over Marc Chagall. Marc Chagall was een Frans kunstschilder van Joods-WIt-Russische afkomst. zijn kunst werd vergeleken met het surrealisme maar hoort eigenlijk helemaal nergens bij. Hij heeft een hele eigen stijl ontwikkeld die je doet denken aan dromen. Marc Chagall haalde zijn inspiratie over een bepaalde Russische volkskunst en het volksleven, zijn herinneringen van zijn jeugd en de jodendom daarin. Door hoe hij met bepaalde kleurencombinaties werkte en materialen heeft voor uitmuntende resultaten gezorgd. De tentoonstelling van Marc Chagall kunt u bewonderen vanaf juli 2018 museum Lalique.

Meer weten over Marc Chagall?

In het museum werken medewerkers die u altijd mag aanspreken als u vragen heeft. Ze delen graag hun kennis met u en kunnen u veel details vertellen en weten alle kunstwerken uit hun hoofd!

Arrangementen

Als u honger heeft gekregen na al die informatie kunt u heerlijke arrangement aanvragen. Je krijgt een lezing over Chagall met een prosecco en gaat heerlijk lunchen in de tuin. Voor meer informatie kunt u op de site terecht!