Een bronzen beeld is een unieke kunstvorm

Een bronzen beeld van www.artihove.nl is een artistiek object die ideaal dient als origineel cadeau. Zo kun je een afscheidscadeau collega van Artihove kopen wanneer je collega weg gaat en je hem of haar een mooi aandenken mee wil geven. Beeldhouwen is misschien wel de oudste tak van de kunst en heeft nog steeds bij iedereen een speciaal plekje in zijn of haar hart. Oorspronkelijk werd beeldhouwen voornamelijk gebruikt voor het maken van dieren en mensfiguren, maar tegenwoordig zijn er ook moderne beelden. De kunstenaar is helemaal vrij in de beeldhouwkunst. Aan de bronzen beelden winkel Artihove.nl zie je wat er met beeldhouwen allemaal te creëren is.

Een beeld online kopen

Tegenwoordig vind je in de beeldhouwkunst uiteenlopende onderwerpen. Hoe kun je nu gemakkelijk een keuze maken? Met je beeld online kopen heb je een overzicht van een groot aanbod aan onderwerpen en kun je snel je beslissing maken. Het geven van beelden als cadeau wordt ook steeds vaker gebruikt als een manier voor uitdrukken wat iemand betekent. Gek genoeg hebben de opkomst van digitale technologie beeldhouwers juist geholpen om een afzetmarkt voor hun beelden te vinden. Het is nu mogelijk om online sculpturen te kopen bij een aantal kunstleveranciers en kunstenaars van over de hele wereld.

Waarom voor brons kiezen?

Beelden gemaakt van brons worden door kunstenaars en verzamelaars zeer gewaardeerd om hun unieke esthetische kwaliteiten. Deze natuurlijk ogende, maar door de mens gemaakte metalen beelden passen perfect buiten. In de tuin komen beelden prachtig tot hun recht en daar komt brons ook goed van pas. Brons blinkt uit als het gaat om duurzaamheid en bestendigheid. Een bronzen beeld gaat langer dan een leven mee en is een kostbaar bezig.

Klassieke beelden van marmer of… toch brons?

Kunstkenners zeggen soms dat de beste voorbeelden van het klassieke type beeld gemaakt zijn van marmer. Marmeren sculpturen uit vroegere tijden doen echter veel denken aan de Griekse en Romeinse cultuur en zijn veel minder eigentijds. Daarnaast is het probleem van marmer dat het buiten niet goed blijft. Marmer brokkelt af en is gevoelig voor algen en mos. Daarnaast is het moeilijk schoon te maken omdat veel schoonmaak middelen marmer uitbijten. Hierin is brons toch wel een beter materiaal.

De waarde van een beeld is eeuwig

Beeldhouwkunst als geheel is een zeer geliefd kunstgebied en de diversiteit ervan is waarschijnlijk de reden waarom beeldhouwkunst al zo lang heeft bestaan ondanks zoveel veranderingen in artistieke stijl en doel. Het is erin geslaagd zijn plaats te behouden, zelfs in een wereld waar de meeste kunstvormen zijn gecommercialiseerd. Misschien is dit een andere reden waarom mensen zich nog steeds aangetrokken voelen tot sculpturen. Voor sommigen is het de pure visuele aantrekkingskracht die hen verleidt om ze te kopen, terwijl anderen de voorkeur geven aan sculpturen die helpen hun creatieve ideeën op een meer tastbare manier uit te drukken. Wat de keuze ook mag zijn, één ding is zeker: een sculptuur is bij iedereen geliefd.

Geschreven door GMU, Big Data Online Marketing