5x ‘altijd goed’ kraamcadeaus

Je kent het vast wel. Je gaat op kraamvisite. En uiteraard wil je een leuk cadeautje meenemen. Maar je vindt het lastig om te bedenken wat je kunt geven. Je weet bijvoorbeeld niet wat de smaak is van de aanstaande moeder. Of je weet niet of het cadeau dat je in gedachten heb al gegeven wordt! Met dit scenario in gedachten hebben wij voor jou ‘altijd goed’ kraamcadeaus op een rij gezet.

1: Witte romper(s)

Eee universeel cadeau en zal zonder twijfel in de smaak vallen. De witte romper is namelijk iets handigs dat altijd wel van pas komt. Als dit dubbel gegeven wordt is het ook geen probleem want van witte rompers kun je bij een pasgeboren baby nooit genoeg hebben! Als je toch twijfelt is het misschien handig om de romper in 3 verschillende maten te kopen zodat de baby erin kan groeien.

2: Zwitsal

Een ander ‘altijd goed’ cadeau is Zwitsal. Zwitsal is voor elke baby geschikt en zal ook altijd van pas komen. Daarnaast zijn er verschillende soorten Zwitsal cadeausets waar je uit kan kiezen. Er zit dus voor iedereen wel wat tussen! Het fijne aan Zwitsal is dat er geen parfum in zit. Deze zeep zal dus niet prikken in de ogen van je baby of de gevoelige babyhuid aantasten.

3: Muurstickers

Een ongebruikelijk cadeau maar iets wat een grote kans van slagen heeft: muurstickers. Er zijn allerlei verschillende soorten en maten. Voor een kraamcadeau kun je bijvoorbeeld kiezen voor een naamsticker. Laat deze afdrukken in de naam van de pasgeboren baby. Dit zal ontzettend leuk staan op de kinderkamer. Een andere optie maar ook een goede keuze is de geboortesticker. Deze kan op het keukenraam of op het raam van de babykamer geplakt worden. Zo weet de hele buurt dat er een baby geboren is!

4: Een boek

Je zou zeggen dat een boek erg smaak afhankelijk is. En ergens is dat wel waar. Maar er bestaan veel iconische boeken die iedereen kent en dus altijd goed zijn. Zoals bijvoorbeeld dikkie dik, rupsje nooitgenoeg of nijntje. Wie kent ze niet! Je kunt ervoor kiezen om een boek te geven wat de baby over een paar jaar zelf kan lezen. Een andere optie is een voorleesboek of een badboekje. In ieder geval zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Laat je adviseren bij de dichtstbijzijnde boekenwinkel of spit eens even goed het internet door!

5: Knuffel

Om even in het thema van iconen te blijven. Er zijn van dikkie dik, nijntje en ander iconische figuren altijd leuke knuffels te vinden. Wie kan er nou nee zeggen tegen zo’n schattige dikke rode kater? Of tegen het lieve snoetje van nijntje? Een andere knuffel uit een teken serie die steeds bekender geworden is, is Shaun het Schaap! Dit icoon komt uit de ‘clay-motion’ serie ‘Shaun het Schaap’. Deze serie is gemaakt met kleipoppetjes en gemaakt door middel van de stop-motion techniek. Erg entertainend voor kinderen en daarom erg populair!